Lav din egen terrasse

Når du skal lave din egen terrasse, skal du bestemme dig for om den skal laves af sten eller træ. Vælger du træ, skal du tænke over at der er en del vedligeholdelse med maling eller oliearbejde, og træterrasser bliver ofte meget glatte i løbet af de kolde og våde efterår-, og vintermåneder.

Vælger du at opbygge terrassen med sten kan du vælge marksten som ser idyllisk ud, men som ikke er alt for praktisk i forhold til at have borde og stole til at stå på. Du bør i stedet vælge at benytte dig af støbte betonsten, som enten kan være de store havefliser, eller de mindre belægningssten.

Af belægningssten findes der en lang række forskellige typer af sten som Holmegårdssten, Herregårdssten, Karmona, Hollændersten, Bondesten, Slotsbrosten, Kløversten og mange andre. Fælles for alle disse belægningssten er at de har et lille areal, hvilket gør at de kan modstå et stort pres fra eksempelvis biler. Derfor er belægningssten rigtigt gode at benytte i indkørsler.

Belægningsstenene kan også sagtens bruges til at anlægge en terrasse med, men her er havefliser også rigtigt gode. Havefliser findes i 30×30 cm, 40×40 cm, 50×50 cm, 60×60 cm og i halve størrelser som eksempelvis 15×30 cm, 20×40 cm, 25×50 cm og 30×60 cm.

Vælger man at benytte havefliser kan man nemt kombinere de mange forskellige størrelser til at lave flotte, specielle og unikke læggemønstre. Det er eksempelvist nemt at kombinere både 15×30, 30×30, 30×60 og 60×60 cm havefliserne, og med lidt planlægning og snilde, vil man også sagtens kunne få 20×40 og 40×40 fliserne med ind i kombinationen.

Når du har valgt hvilke betonfliser eller sten som skal bruges til terrassen, og du har fået lagt den flotte nye terrasse, er det bare med at få stillet havemøblerne frem og nyde haven fra den bedste plads.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *