Tips fra en vinduespudser

Hader du at pudse vinduer og vil du gerne være en bedre vinduespudser? Skrevet af: Til daglig er jeg vinduespudser i Horsens og jeg vil her komme med nogle gode råd når du selv skal pudse vinduer.

Vejret er en faktor når du pudser vinduer

Især når du pudser vinduer udendørs er vejret en faktor. Det bedste er at klare vinduespudsningen når det er let overskyet. Hvis solen skinner fra en skyklar himmel og det er varmt kan vandet fordampe for hurtigt, inden du får det trukket af, og der kan dermed bliver streger eller pletter. Hvis det regner eller er alt for koldt går man og fryser, og arbejdet som vinduespudser føles ekstra surt

Husholdningseddike er din ven

Hvis du bor i et område med meget kalk i vandet vil du ofte have problemer med striber eller pletter med kalk. Ved at putte husholdningseddike i vandet slipper du for det, da eddiken binder kalken så du undgår pletter og striber pga. kalk. Et godt blandingsforhold er 5 liter vand, en deciliter eddike og 1 spsk. sæbe.

Vask rammen til start

Husk altid afvaskning af vinduesrammen til at starte med. Hvis du vasker den til sidst risikerer du at gøre vinduet beskidt og ødelægge det flotte stykke arbejde du netop har gjort. Hvis der er sorte pletter på rammen kan det være at rammen er angrebet af svamp. Selvom det kan vaskes af, sidder det oftere dybere og det anbefales at du vasker med en svampedræbende sæbe, hvis du mistænker at rammen er angrebet af svamp.

En fnugfri klud gør underværker

Når ruden er pudset og vandet er trukket af skal du tjekke vinduet fra flere vinkler. Hvis man ser vinduet rigtigt i forhold til lyset kan man se selv de mindste fejl i pudsningen og disse kan nemt rettes, med en fnugfri klud. Hvis du bruger en almindelig klud risikerer du at der sætter sig fnuller og stofrester fast på vinduet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *