Papirisolering – et miljørigtigt valg

Papirisolering består af papir granulat, der kan blæses ind hvor man ønsker at isolere. Det er et godt isoleringsmateriale, med en lang række gode egenskaber.

En af dem er det miljøvenlige aspekt, for papirisolering vil i høj grad være et miljørigtigt valg. Det er miljøvenligt at producere og nedbryde, i sammenligning med andre isoleringsmaterialer.

Samtidig er det med til at mindske dit energiforbrug betydeligt, så på den led er det ligeledes et miljørigtigt valg.

Har du fokus på miljøet og din egen pengepung, er papirisolering et godt valg. Det er med til at skåne miljøet og gør samtidig, at du kan spare mange penge på din varmeregning. Det er den klart største styrke, ved alle isoleringsmaterialer.

Papirisolering er et godt isoleringsmateriale

Man kan benytte papirisolering mange steder, på grund af de gode egenskaber og dets fleksibilitet. Ved at blæse papirisoleringen ind, kan man nemlig komme til overalt, hvilket er problemet med mange traditionelle isoleringsmaterialer.

Man kan endda komme til, uden at isoleringsarbejdet med fører kuldebroer. Det er en af årsagerne til at papirisolering er et populært isoleringsmateriale.

Papir granulat kan anvendes til loftisolering, gulvisolering eller hulmursisolering. I mange tilfælde vil det være et godt valg, når isoleringsmaterialet skal vælges. Det vil typisk være isoleringsfirmaet der anbefaler et isoleringsmateriale, men det er altid godt at kende disses egenskaber på forhånd.

Udover at være et miljøvenligt valg, er papirisolering ligeledes et økonomisk godt valg. Det er billigere end flere andre isoleringsmaterialer. Man har anvendt papirisolering i mange år. I USA i mere end 100 år, selvom det først kom til Danmark for lidt over 35 år siden.

Man har derfor et indgående kendskab til papirisolering som materiale og det er en klar fordel.

Papirisolering bliver typisk tilsat salte, mineraler og lignende, der skal være med til at forbedre dets egenskaber. Det gør at papirisoleringen kommer til at virke brandhæmmende og mere vandafvisende. Begge vigtige egenskaber for et godt isoleringsmateriale.

Så papirisolering vil være et godt isoleringsmateriale i alle hjem og næsten alle sammenhænge.

One thought on “Papirisolering – et miljørigtigt valg

  1. Niels

    Tak for en god artikel om papirisolering – Jeg står netop og skal have isoleret mit hus og der er ingen tvivl om at jeg bør overveje at benytte papiruld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *