Sådan fjerner du skimmelsvamp

Mange har problemer med skimmelsvamp. Her er en fem trin til at fjerne skimmelsvamp.

Skimmelsvamp bekæmpelse

Hvis du har skimmelsvamp i din kælder eller andre steder i din bolig, gælder det om at få fjernet dem så hurtigt som muligt, da det kan skade helbredet, i forhold til allergier med mere.

Første trin i skimmelsvamp bekæmpelse er at finde årsagen til problemet. Der kan være flere forskellige grunde til at din bolig har fået skimmelsvamp. Har du fugtproblemer i kælderen, får du luftet ud 2-3 gange hver eneste dag, bruger du emhætten når du laver mad, tørrer du dit tøj indenfor.

Andet trin er så at komme disse problemer til livs. Kæmper du med fugtproblemer i kælderen, som ofte er grunden til skimmelsvamp, så er det en god ide at kontakte et firma der er specialister i bekæmpelse af fugt i kældre.

Tredje trin er selve det at fjerne skimmelsvampen. Hvis skimmelsvampene kun er på et mindre område, så kan det vaskes væk med Rodalon eller Klorin. Du skal lade midlet sidde på 20-25 min før det vaskes væk. Hvis skimmelsvampene dækker et større område, skal du kontakte din udlejer eller ejendomskontoret i din ejendom.

I fjerde trin kan du nu udbedre eventuelle skader på din bolig, som skimmelsvampene har foresaget.

Til sidst skal du dobbelttjekke at det hele er gjort ordenligt, så du ikke risikere at skimmelsvamp kan dukke op igen.

3 thoughts on “Sådan fjerner du skimmelsvamp

  1. Lars Nielsen

    De billige indikationstest giver ikke kun udslag ved skimmelsvamp, men også ved alm. snavs. Det kan altså være rigtig dyrt i længden, hvis man laver skimmelsvamprenovering på forkert grundlag, eller få sundhedsmæssige konsekvenser hvis man ikke får tjekket at der er renset ordentligt op efter et skimmelsvampangreb. Der findes seriøse skimmelsvamptest – se f.eks. http://www.obh-gruppen.dk/Default.aspx?ID=13624.

    Se også artiklen på Bolius: http://www.bolius.dk/alt-om/indeklima/artikel/find-skimmelsvamp-med-dna-test/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *