Lav dine egne lys

Det er nemt og en hyggelig beskæftigelse for hele familien selv at lave lys.

Følgende skal du bruge når du skal smelte dine egne lys:

  • En masse stearinstumper – eventuelt færdigkøbt stearinmasse
  • En gryde til vandbad
  • En dåse eller et smeltekar, til at smelte lyset i. Dette kan f.eks. være en konservesdåse eller andet. Gerne noget der er nemt at hælde det varme lys fra.
  • Støbeforme
  • Væger
  • Noget til at holde vægen med, f.eks. en strikkepind

Sådan laver du dine egne stearinlys

Det første du skal gøre, er at lave støbeforme klar. Klip et lille bitte hul i bunden, hvor vægen kan trækkes igennem. Vægen sættes fast med et stykke tape, og vægen klippes af i en passende længde.

Dette kan eventuelt gøres imens, stearinen smelter til dit lys, men ellers smeltes det nu i vandbad.

Du kan også vælge at lade vægen hvile på bunden. I dette tilfælde bindes den anden ende til strikkepinden, som ligger på kanten af formen.

Når dine lys størkner, så vil der normalt blive dannet en lille fordybning ved vægen. Her kan der til sidst fyldes en smule ekstra stearin på.

Ideer til former og lav selv lys

Hvis du ikke har nogle købte forme til dine egne lys, så er det muligt at bruge mange forskellige ting til lyset. Dette kunne f.eks. være et yoghurtbægre eller til udenfor måske en konservesdåse eller en urtepotte.

Du kan lave nogle flotte stribede lys ved først at hælde lidt stearin i en farve i, lade det størkne, og derefter hælde en anden farve stearin ovenpå.

Du kan også vælge at dekorerer dine lys, med forskellige voksfigurer eller male dem med en speciel farve og pensel som er beregnet til at tegne på lys med.

God fornøjelse med at lave dine egne lys – håber du får nogle flotte lys til dine lysestager ud af det! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *