Lav din egen hjemmebiograf

Det bedste sted at se en film er nu i biografen, men du kan med en hjemmebiograf komme ganske tæt denne oplevelse, hjemme i dit eget hjem. Følgende skal du bruge, når du skal lave din egen hjemmebiograf:

  1. 4 højtalere, en subwoofer, en centerhøjtaler
  2. Blu-ray-afspiller – eventuelt en Playstation 3 spillekonsol, så den også kan bruges til spil med mere
  3. En projektor
  4. Et stort hvidt lærred
  5. Diverse kabler
  6. Biografstole
  7. Diverse indretningsting, for at give den rette stemning

Hvad er vigtigt at tage højde for, når du samler din egen hjemmebiograf

Når du bygger og samler din egen hjemmebiograf, så er der flere ting, som kan være smart at tænke over. Det første er selvfølgelig om hjemmebiografen kommer til at have andre formål end bare til at vise film. Det vil sige, skal i f.eks. også kunne se TV derinde og er der eventuelt nogle spilglade i familien, som synes det kunne være fedt at spille computerspillene på en storskærm, så skal der tages højde for dette i køb af elektronikken. Hvis du gerne vil kunne se tv på projektoren, så skal du også have købt en tuner eller en hd-boks, så projektoren kan modtage tv signalet. Skal der spilles computer, så er en playstation 3 måske valget i stedet for en normal dvd-afspiller.

Noget af det som er rigtig vigtigt, og som man ofte ikke lige tænker på, er kablerne. Det er til sådan en hjemmebiograf utrolig vigtigt at få købt kablerne i den rigtige længde fra starten af. Lidt trist at finde ud af at kablerne ikke kan nå frem til målet, så mål lidt op inden kablerne købes.

Til en lækker hjemmebiograf skal du selvfølgelig have et stort lærred. Går du efter den billige løsning, så er det muligt, enten at klippe det ud af stof selv eller du kan male et fast et på væggen. I disse tilfælde skal du dog være opmærksom på at det skal være en speciel slags stof eller en speciel type maling. Lyset fra projektoren skal nemlig helst spejles på den rigtige måde, så du får udnytte det fine udstyr du har købt bedst muligt.

For at få lavet din egen hjemmebiograf billigst muligt, så er det en god ide først at tjekke præcis hvad du har brug for, for derefter at købe tingene på internettet. Langt de fleste af tingene her kan købes til billigere penge i forskellige webshop. Dette specielt sådan noget som kablerne, men også på de lidt større ting som projektoren, kan der ofte være penge at spare.

Derudover skal du inden du går i gang, sætte dig for hvad målet og ambitionerne med hjemmebiografen er. Det vil sige, at du skal spørge dig selv om det er lækker lyd eller lækkert billede som er det vigtigste, og så optimere dig budget derefter.

God fornøjelse med at få indrettet en hjemmebiograf derhjemme 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *